
Ca 500g tortellini med ostfyllning
Ca 300 g kassler skuren i tärningar
1 dl grönsaksbuljong
2,5dl grädde
Ca 120 g grönmögelost (riven eller hackad i små bitar)
1/2 tsk basilika
Lite svartpeppar
Maizena
Sätt ugnen på 200 grader. Koka tortellinin och häll i en stor, smord ugnsform. Rör ner kasslern, försök få den jämt fördelad.
Koka upp buljongen, vispa ner grädden och låt koka upp igen. Sänk värmen och tillsätt lite ost i taget under omrörning. När all ost smält, smaka av med basilika och svartpeppar. Toppred med lite maizena utrört i vatten, konsistensen ska bli trögflytande.
Häll ostsåsen över tortellinin och kasslern. Peta eventuellt lite med en slev för att hjälpa såsen att rinna ner i hela formen.
Gratinera mitt i ugnen, ca 15minuter.
Servera med sallad och lite riven parmesan.
Det går naturligtvis att byta ut kasslern mot t ex salami, grillad kyckling, stekt svamp och att ta en annan smak på osten. Det funkar även med ost på tub.