

Idag användes den till en bit fläskkarré. Gjorde som jag brukar när jag ska göra en hel köttbit i crockpotten, börjar med en kryddpasta.
1/2 tsk salt
2 msk dragon
1 msk grönpeppar
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk lökpulver
2 krm ingefära
Lite cayennepeppar
Mortlas ihop och blandas med 3 msk senap (Johnnys sötstarka blev det idag) och 1 msk tomatpuré.
Putsade sen karrébiten lite så att det blir lättare för kryddorna att tränga in, sen är det bara att smörja in kryddpastan runt hela karrén och lägga i grytan. Häll sedan i en knapp msk konjak, 2 msk vatten och några droppar kycklingfond i skålen där kryddpastan varit och rör runt lite för att få med det sista av kryddorna. Häll över i grytan. Tillaga på låg temperatur i sex timmar.
När karrén var klar fick den vila inlindad i dubbelt folie medan jag gjorde en sås av en del av vätskan som blev kvar i grytan. (1 dl vätska, 2-3 droppar kycklingfond, några droppar soja, reducera till hälften, i med en tetra grädde, smaka av med paprikapulver, perilja, salt och peppar. Red till önskad tjocklek.
Serverade fläsket och såsen med råstekt potatis och grönkålschips. God och billig mat ( under 100 kr för hela middagen och det blev rester så det räcker till lunch) men jag och maken önskade mer styrka i kryddningen så nästa gång blir det även sambal i kryddpastan.
Ännu enklare efterrätt, barnen önskade sig glass och godis, vaniljglass, kladdkakeglass, chokladfingrar och smarties - även efterrätt som tar två minuter att "göra" kan vara gott.