

Gör först gremolatan:
En kruka persilja (jag föredrar den med krusiga blad)
Skalet av två citroner
5-6 vitlöksklyftor
Finhacka persiljan. Riv citronskalet och vitlöken fint. Blanda allt.
Skär ca 1 kg fläskytterfilé i cmtjocka skivor, salta och peppra på bägge sidor.
Vänd varje fläskskiva i vetemjöl, bryn sen på båda sidor i en stor gryta.
När allt fläsk är brynt, häll i ca 500 g krossade tomater, 1 dl vin (funkar faktiskt med både rött och vitt) och en smulad köttbuljongtärning. När buljongtärningen löst upp sig och allt bubblar, sätt i ungefär hälften av gremolatan, dra ner värmen och släng på ett lock. Låt sedan stå och småputtra i minst 30 minuter.
Använd resten av gremolatan till servering.
Servera med t ex pasta, ris, risotto, polenta, polentapotatis eller ät som den är utan tillbehör.