madebymartina.blogg.se

Mat gjord av mig. Vardagsmat i en småbarnsfamilj blandat med festmat, snabbt och enkelt blandat med lite mer komplicerat - gemensamma nämnaren är att jag tycker det är gott.

Grillad zucchini - ett tillbehör med smak av Medelhavet

90% av det som hamnar på vår grill är inspirerat av den amerikanska södern. Men för att ställa in smaklökarna på sommartid så tar jag gärna medelhavssmaker till hjälp.

Ett enkelt och gott tillbehör är att grilla zucchini. Skär zucchinin på längden, skivorna bör vara ca 5 mm tjocka. Pensla med olivolja på bägge sidor och
 
salta lite. Grilla på båda sidor tills de fått färg och blivit lite mjukare. Strö genast (medan de är varma) över lite riven parmesan (eller peccorini).

Igår serverade vi detta till grillade kycklingfiléer och tsatziki, men det funkar även bra med kött och/eller grönsaker.