4 kycklingfiléer
1 äggvita
1 msk thailändsk fisksås
Malen ingefära
Chilipeppar
Ca 1 dl sesamfrö
Sås:
1/2 dl soya
1 tsk sesamolja
1/2 - 1 tsk sambal oelek
1 tsk flytande honung
1 stor vitlöksklyfta
1 bit ingefära (ungefär lika stor som vitlöksklyftan)
Sätt ugnen på 200 grader. Skär varje filé i tre delar.
Rör ihop äggvitan med fisksåsen och smaka av med ingefära och chilipeppar. Doppa varje kycklingbit i äggröran och rulla sen i sesamfrö. Bryn kycklingen på bägge sidor i lite olja men var försiktig så att fröna inte blir brända. Lägg de brynta kycklingbitarna i en smord ugnsform, sätt in mitt i ugnen ca 30 min.
Blanda alla ingredienser till såsen, vitlöken och ingefäran finrivs eller hackas väldigt smått. Låt stå i kyl till kycklingen är klar. Servera med ris och wokgrönsaker.