madebymartina.blogg.se

Mat gjord av mig. Vardagsmat i en småbarnsfamilj blandat med festmat, snabbt och enkelt blandat med lite mer komplicerat - gemensamma nämnaren är att jag tycker det är gott.

En pastaklassiker med lite fusk

Spagetti och köttfärssås, det måste ju vara en av de mest lagade pastarätterna i Sverige. Inte så konstigt då det är enkelt, billigt och gott. Jag tänker INTE skriva ner något recept på köttfärssås, tycker det finns alldeles för många redan, dessutom så gör jag sällan likadant två gånger, hur min köttfärssås tillagas beror mycket på humör och vad som finns hemma.

Däremot så gillar jag att låta köttfärssåsen stå och puttra länge så att smaken ska bli riktigt mustig och god. Idag fanns det av olika anledningar inte tid till det, men jag vill ju ändå inte ge upp den mustiga smaken. Dax för lite trixande, och i det här fallet är det så enkelt som choklad! En eller två bitar mörk choklad ner i grytan och genast smakar det mustigare. Behöver inte vara någon lyxchoklad heller, det som finns på ett vanligt snabbköp duger bara kakaohalten är kring 70% som minst. Det viktiga är att tillsätta den när såsen redan är så gott som klar och inte ska koka. Bryt i mindre bitar och rör om tills det smälter.

Funkar naturligtvis på fler saker än köttfärssås, köttgryta, chiliconcarne, rödvinssås...prova!
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: