madebymartina.blogg.se

Mat gjord av mig. Vardagsmat i en småbarnsfamilj blandat med festmat, snabbt och enkelt blandat med lite mer komplicerat - gemensamma nämnaren är att jag tycker det är gott.

Bourbon carrots - bästa tillbehöret till BBQ?!

 
Igår hade jag förmånen att komma hem till dukat bord. Min man hade lagat ribs med tillbehör. Hans halvhemliga recept på ribs törs jag inte avslöja här, men hur man gör ett av mina favorit tillbehör, det kan jag bjuda på.

Första gången jag åt bourbon carrots var första gången vi besökte Memphis. Vi skulle äta vår sista måltid på Beale Street innan vi åkte vidare på vår road trip, vi använde ett av våra tricks för att hitta en bra restaurang: följa efter några poliser. Det gick snabbt att välja vad vi skulle ha för kött men sen var listan på tillbehör lång så förutom våra favoriter ville vi välja något vi inte ätit tidigare. Jag jublade väl inte när maken valde bourbon carrots då jag varken gillar bourbon eller tillagade morötter men var ju "tvungen" att smaka...och föll pladask! Väl hemma så började vi surfa på recept och hittade en grund som vi senare provat oss fram till en egen variant på.

Skär 3-4 morötter i tunna "slantar"/skivor. Jag tycker det är optimalt att de är 2-3 mm tunna. Lägg i en kastrull med vatten och häll på lika mycket salt som om ni skulle koka brysselkål eller broccoli, sen häller ni i samma mängd socker. Koka till morötterna har bara lite tuggmotstånd (känn efter med en gaffel), häll ut vattnet m h a ett durkslag. Smält ordentligt med smör (jag hävdar att olja eller annat matfett inte alls passar här) i en stekpanna och stek de avrunna morötterna tills de får lite färg. Då strör du 3-4 msk farinsocker över morötterna och fortsätter steka på låg värme. När sockret börjar karamellisera sig häll över ca 2 msk bourbon och låt koka/ånga bort. Klart!

Måste bara passa på att skriva att de flesta åker till Memphis för musikens skull. Musiken är fantastisk men vi åkte dit för en basketmatch - och återvände för matens skull! Gillar man bbq, långkok och söderns kryddor - då är det till Memphis man ska!
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: