madebymartina.blogg.se

Mat gjord av mig. Vardagsmat i en småbarnsfamilj blandat med festmat, snabbt och enkelt blandat med lite mer komplicerat - gemensamma nämnaren är att jag tycker det är gott.

Ostfylld lax med påskgul sås

 
En snabblagad fiskrätt som funkar till vardag och fest.

Till 2-3 portioner
Lax skuren i portionsbitar
1 dl smulad grönmögelost
1/2 dl creme fraiche
Salt
Peppar

2 msk smör och rapsolja, alt smör
2 msk vetemjöl
1,5 dl vitt vin
1,5 dl grädde
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk persilja
Salt
Peppar
Ev cayennepeppar och vitlökspulver

Mosa osten och blanda med creme fraiche, smaka av med lite svartpeppar.

Salta lätt på laxen. Skär en skåra längs med varje laxbit, halvvägs genom biten. Tryck ner ostblandningen i skåran. Baka i ugn 175 grader ca 20 minuter.

Gör under tiden såsen. Vispa ihop smöret och mjölet i en kastrull på hög värme. Låt det bubbla men inte ta färg. Sänk värmen något och fortsätt vispa medan du häller i vinet och sedan grädden. Vispa ner kryddor och smaka av, såsen ska vara ganska syrlig, det bryter fint mot fisken och ostens feta sälta.

Servera med pressad potatis och kokta grönsaker eller sallad.
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: